RAM tester for Moonsound/Wozblaster

Pagina 5/7
1 | 2 | 3 | 4 | | 6 | 7

Van Alexey

Guardian (3092)

afbeelding van Alexey

03-11-2018, 17:21

Pencioner wrote:

It shows also 1Mb RAM with DalSoRI r2 which has 2Mb RAM, just checked

I'll send the source code to you soon. Maybe you can find the reason for the failure...

Van Pencioner

Scribe (1398)

afbeelding van Pencioner

04-11-2018, 02:50

Thanks, received the source. Obviously, the code even doesn't check for the 2048 of RAM, it expects 1024 max. I'm going to improve with 2Mb detection and send one back after testing

Van Manel46

Hero (625)

afbeelding van Manel46

04-11-2018, 15:02

Get the same result with my TR + MFR + Del Sol Ri2.

Van Alexey

Guardian (3092)

afbeelding van Alexey

04-11-2018, 17:18

We will fix the code (originally written my Mick) and compile a new version. I will put it online instead of the old one when it's ready.

Van Manel46

Hero (625)

afbeelding van Manel46

04-11-2018, 18:27

I do not know if it can affect. The Del Sol Ri 2, I use it together with other cartridges in an expander.

Van Pencioner

Scribe (1398)

afbeelding van Pencioner

10-11-2018, 00:27

Expander should have no impact as there's only port I/O. Btw, i have sent the fixed version to Alexey some time ago, not sure if he replaced old one yet or not. I can send it directly to you, just drop me a message

Van Manel46

Hero (625)

afbeelding van Manel46

10-11-2018, 09:53

It's not necessary thanks. Alexey will update it.

Van Alexey

Guardian (3092)

afbeelding van Alexey

12-11-2018, 00:07

The new version is out. Please test it on various Moonsounds and Wozblasters.

http://podrezov.com/moontest/moontest.zip

Van Manel46

Hero (625)

afbeelding van Manel46

12-11-2018, 19:34

https://drive.google.com/open?id=1lOfhgGJnn8PTpitHX7MgJxuCg8...

As you can see, it recognizes the ram, but the subsequent test fails.

Van Pencioner

Scribe (1398)

afbeelding van Pencioner

12-11-2018, 22:03

@Manel46 could you please turn off turbo mode (switch to z80) and redo test? I've just checked that in original code there might be a timing issue and Turbo-R is probably too fast. Actually, it waits for card to be ready on writing the data but has no wait (except for some NOPs which probably is not enought for TR) on reading it. I will fix it though

Pagina 5/7
1 | 2 | 3 | 4 | | 6 | 7