dead OCM :(

Página 1/2
| 2

Por DamageX

Master (217)

Imagen del DamageX

11-07-2008, 08:35

It worked the last time I used it... it's just been sitting here unmolested since then and now today I go to use it and it doesn't boot. Some LEDs light up, the monitor displays a black screen, and there are some pops from the audio output. If I press print screen a few times the display changes to teal.

Login sesión o register para postear comentarios

Por wolf_

Ambassador_ (9906)

Imagen del wolf_

11-07-2008, 10:18

Did you upload buggy VHDL?

Por Pac

Scribe (6478)

Imagen del Pac

11-07-2008, 11:22

In this forum (sorry Spanish),

karoshi.msxgamesbox.com/index.php?topic=1140.0

the user nazgul could revive his OCM after an update making the JTAG cable himsef. It seems the process is easy:D. Write there in English I think is not a problem and contact with him. Maybe updating OCM is your solution.

Por wolf_

Ambassador_ (9906)

Imagen del wolf_

11-07-2008, 11:43

It's also in our articles section: Resurrecting a 1chipMSX

Por DamageX

Master (217)

Imagen del DamageX

12-07-2008, 09:05

...but I haven't changed the firmware at all since HRA's 4th update on April 26th. It was definitely working after that Question

Por wolf_

Ambassador_ (9906)

Imagen del wolf_

12-07-2008, 10:09

Then.... ask your OCM supplier for help or warranty(?) ..

Por Edwin

Paragon (1182)

Imagen del Edwin

12-07-2008, 10:44

Did you boot it without any external devices attached? Apart form screen and keyboard obviously.

Por Meits

Scribe (6463)

Imagen del Meits

15-09-2017, 18:07

Same happened here today. The device has been updated about two years (or longer) ago and it's only used to play a game from a first generation megaflashrom-scc, the one with a real butchered konami pcb. It has worked for years and, after turning the thing off to flash another game on it on another computer, insert the cartridge and powering up the OCM when I switch it on, the leds all flash and immediately dim until it's hardly noticable they're lit. Meanwhile there's garbage coming from the speakers. The screen notices something is connected, but that's all.
As you see nothing strange or dangerous has been done to cause this. The flashcartridge just proved its flawlessness in another computer, so that shouldn't be an ingredient for disaster either.

At the moment a have a repair request pending since the cable is rediculously expensive. JTAG cables are there for grabs for a tenner, but the active serial ones which Edwin found out to be the only way to go seem to be something special.

I'd like to know what could cause these things to happen. As it's kind of the same story as the one of the topic starter, I'm curious this state of brick is recoverable.

Por Philip

Champion (379)

Imagen del Philip

16-09-2017, 17:43

Maybe this cable works ?
Could be worth a shot considering the price.

Por Meits

Scribe (6463)

Imagen del Meits

16-09-2017, 19:34

The machine is being taken care of and if it's just a brick, it'll be up and running.
As the topic started didn't report back that it worked again, I assume he got it working and forgot about mentioning it. That'd be good because then mine will be back soon.

It's more that I want to know why this happens. There is totally nothing logical from the human side that has helped in bricking the thing, but still there is a reason (otherwise it wouldn't have happened) and I'd like to understand this.

Por Philip

Champion (379)

Imagen del Philip

16-09-2017, 20:28

Ah, good to hear it's being taken care of.
Perhaps silly, but did you try another power supply ?

Página 1/2
| 2