Problems with a v5 Gouda slot expander... :(

Página 2/2
1 |

Por [D-Tail]

Ascended (8247)

Imagen del [D-Tail]

26-05-2004, 11:00

I always break the PCB out of its box, because I don't use the flatcable. The signals from the GFX9K will become too weak if I use the cable, furthermore, the GFX9K has gold contact points, while the flatcable hasn't. Smile

[edit]Maybe if I clean the flatcable's connection points...Wink[/edit]

Por doba

Resident (39)

Imagen del doba

26-05-2004, 15:10

dhau --> What do you mean?!Well, since you mention that even just GFX9000 doesn't work in that slot, I don't think it's ordering...

With my two expanders Evolution 4 is fantastic, all four full slots support any periferial correctly, and 2 I/O slots work with carts without ROM and RAM. But my brazilian 4 slot mini-expander is not as good, so for instance memory mapper is only detected by GT if it's in very first expander slot. If I put it in any other slot, it's not working. Hence suggestion to reorder...

What I can suggest in this case it to look carefully at all tracks and see if any was damaged somehow. Try to clean contacts with some elastic and or alcohol with swabs. Finally test all contacts from slot side and from pcb side. If anything is not working - resolder the contact or replace the whole slot connector...

Por Abi

Hero (600)

Imagen del Abi

26-05-2004, 19:37

well for me, my grfx9000 works better then when i put my music module in it, so imo mine MM uses not that much power as the GRFX9000.
Maybe it's due i have the very 1st serie "big" grfx9000 version, dunno how the small grfx9000 works in my slotexpnader.
It works my both turbo-r (ST and GT).

OEPS, mistype myself!!!
well for me, my grfx9000 works better then when i put my music module in it, so imo mine grfx9000 uses not that much power as the MM.

rest is ok i switch both things :S

Por [D-Tail]

Ascended (8247)

Imagen del [D-Tail]

26-05-2004, 19:45

With my two expanders Evolution 4 is fantastic, all four full slots support any periferial correctly, and 2 I/O slots work with carts without ROM and RAM. But my brazilian 4 slot mini-expander is not as good, so for instance memory mapper is only detected by GT if it's in very first expander slot. If I put it in any other slot, it's not working. Hence suggestion to reorder...
Maybe the braz mini-expander only expands the one subslot to just one subslot and several I/O slots. That explains why the MM isn't functioning, except for that one slot which is still a real subslot.

Por [D-Tail]

Ascended (8247)

Imagen del [D-Tail]

28-05-2004, 08:35

So I think the slot might be just broken, or am I wrong?

Página 2/2
1 |